'Als je dit niet kan volhouden weet ik het ook niet meer'


Ik kom bij Jan voor een standaard voedingsschema om fitter en droger te worden. Al snel wordt duidelijk dat ik dat eigenlijk niet wil, maar dat ik zoek naar iets dat ik voor de rest van mijn leven vol kan houden. En dat is gelukt.


Na tien weken kijk ik veel relaxter naar voeding, begin ik door te krijgen wat mijn juiste hoeveelheden zijn en kies ik bewust of dat taartje het wel of niet waard is op dat moment. Het verbaast me hoeveel er tussen je oren afspeelt bij voeding. Dankzij Jan ga ik hier nu heel anders mee om.


Het traject is op het eerste gezicht kostbaar, maar je krijgt er een hoop voor terug. Jan neemt wekelijks ruim de tijd voor je, en hij is altijd bereikbaar als je vragen hebt. Doordat je alles mag eten wat je wil is het goed te doen. Als je dit niet vol kan houden weet ik het ook niet meer.

Recensie Edwin Kamst
Edwin Kamst


> 6 kg verloren

> 7 cm kwijt

> Spiermassa

'Zonder honger, shakes, pillen en ellende afvallen'


Je weet eigenlijk wel wat goed en fout is. Maar slecht eten is een soort verslaving. Gelukkig heb ik nu een balans gevonden tussen afvallen en veel en lekker eten. Het gaat om je voeding managen. In het begin kostte me dit veel moeite. Met name de suikers waren een probleem, maar toen de knop eenmaal om was ging het vanzelf. Nu eet ik alles wat ik wil zonder stress. 


De gesprekken met Jan waren zeer interessant en hebben me ook op andere vlakken aan het denken gezet. Zo geef ik mezelf nu iedere dag een schouderklopje, dat zou ik voorheen nooit doen. Op veel punten heb ik nu rust en straal ik veel meer. Jan laat je zien hoe het ook kan, zonder honger, shakes, pillen en andere ellende.

Recensie Angelien Schilder
Angelien Schilder


> 13 cm kwijt

> 8 kg verloren

Recensie Melissa Plat

Melissa Plat

- 7 kg

- 10 cm 

‘Ik eet álles wat ik wil en val af. Geweldig’

Ik ben klaar met mijn gewicht en moeheid. Het lukt me iedere keer een paar maanden om af te vallen, maar daarna eindig ik zwaarder dan mijn startgewicht. Tot het LIS traject.

 

Nu weet ik exact wat ik moet doen als het tegen zit. Ik blijf gemotiveerd na een verjaardag, dag ziek zijn of een ‘ongezonde’ maaltijd en ervaar geen stress meer over voeding. Ik ben ook zéér opgelucht dat het geen broccoli-kip-rijst dieet is. Integendeel, ik eet alles wat ik wil en val af. Geweldig.

 

Met alles wat ik geleerd heb ben ik zelfs in december gewicht verloren.

‘Ik dacht dat ik allemaal dingen moest gaan eten die ik niet lust’

 

De dag vóór ik naar Jan toe ga eet ik snel nog een mars. ‘Straks mag het niet meer’, zeg ik nog tegen mezelf. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Jan leert me dat ik álles mag eten, als ik er maar juist mee omga. Vooral dat ik nog wél een borrel in het weekend mag, zorgt dat ik het volhoud. 

 

Ik ben ondertussen meer dan 27 cm buikomvang verloren, meerdere kilo’s kwijt, en het gaat nog steeds de goede kant op. Maar het belangrijkste verschil? Ik kijk weer trots in de spiegel. Daar kan niets tegenop. 

recensie lindy kamst
Lindy Kamst


> 27 cm buikomvang

> 8 kg

‘Dit voedingspatroon is écht niet moeilijk vol te houden’

 

Ik ga naar Jan om een paar pondjes te verliezen. En het eerste dat ik dacht was: ‘Straks moet ik weer op een streng dieet.’ Maar Jan bewijst het tegenovergestelde. Sterker nog, voeding is voor mij véél eenvoudiger geworden. Dit voedingspatroon is echt niet moeilijk vol te houden. 

 

Jan, je aanpak is top! En duidelijk. Ik denk dat je methode voor iedereen het beste is, speciaal voor mensen die vaak crashdiëten volgen en last hebben van het jojo-effect. Ga zo door!

recensie dennis de boer
Dennis de Boer


> 8 cm buikomvang

> 3 kg

‘Ik ben weer tevreden met hoe ik eruit zie’

 

Ik kwam bij Jan omdat ik mijn buik eraf wilde hebben. Dat is deels gelukt. Waarom deels? Omdat ik gaandeweg het traject erachter kwam dat ik er teveel voor moest laten. Na een sessie met Jan kwamen we tot de conclusie dat ik eigenlijk al tevreden ben met de 5 kilo die ik nu verloren ben, en met hoe ik eruit zie. Het grootste verschil? Ik accepteer het en ik krijg er geen stress meer van. Heerlijk! 

recensie Michael Tunk
Michael Tunk


> 5 kg verloren

> Tevreden met hoe ik eruit zie

recensie barbara schilder

Barbara Schilder

> 10 kg verloren

> 30+ cm buikomvang kwijt

‘Ik had een echte haat-liefde verhouding met voeding’

Eten veroorzaakte een constant gevoel van stress. Ik hou van lekker eten, en van koken, maar tegelijk hield dat me ook in zijn greep. Bij alles dat ik at dacht ik: ‘Zou ik dit nou wel doen?’ En: ‘Dit is gezond, dus dan kan ik er nog wel één nemen.’ En alles dat lekker was eindigde met: ‘Maar het is niet zo goed voor me, dus laat maar.’ Dat was zéker zo als ik met anderen was: ik hield me altijd in, en paste me aan naar wat de rest at. Als ik daarna alleen was haalde ik de schade in.

 

Nu heb ik daar allemaal geen last meer van. Waarom? Omdat ik geleerd heb hoe ik mijn voeding moet managen. Het is nu ‘gewoon voeding’. Niets meer, en niets minder. De stress rondom voeding is weg. En nu ik mijn gewoontes onder de knie heb, zakken mijn gewicht en mijn omvang in een goed tempo. Dat voelt écht fantastisch. Ik kan het dus wel.

 

Dat had ik voor het traject nooit gedacht. Ik wilde afvallen, buikomvang verliezen, lekkerder in mijn vel zitten en meer energie krijgen. En ik was bang dat het weer een traject op wilskracht zou worden, dat ik uiteindelijk toch niet zou volhouden. Gelukkig is dat anders afgelopen.   

‘Mijn hele gezin eet aanzienlijk gezonder’

 

Voorheen werd ik treurig van mijn gewicht en omvang. Dat gaf weinig energie, ondanks dat ik genoeg sportte. Na het LIS-traject is dit volledig veranderd.

 

Mijn kijk op voeding is helemaal veranderd. Hierdoor ervaar ik veel meer rust en controle over eten. Mijn hele gezin eet aanzienlijk gezonder, maar ook altijd heel lekker. Ik voel me veel fitter, energieker, sterker en dat maakt me een blij mens.

 

Vooraf was ik bang voor drie dingen: kan ik dit dieet zonder hulp volhouden? Mag ik straks alleen nog maar mager en niet lekker eten? Mag ik straks niks lekkers meer?

 

Gelukkig kan ik alle drie de punten afvinken. Het wordt een uitdaging om het altijd goed te doen, maar ik heb er vertrouwen in.

 

Het enige nadeel voor mij was het tijdstip. 19:00 is een lastige tijd als je kleine kinderen hebt. Omdat het contact via de mail en tijdens een live meeting gebeurt denk ik dat ik 1 op 1 wat vaker vragen had gesteld. Maar dat is persoonlijk.

recensie suzanne schilder
Suzanne Schilder


> 7 kg lichter

> 17 cm buikomvang verloren

‘Er is me een grote spiegel voorgehouden. Onverwacht, maar gewenst’

 

Ik wil wat afvallen en mijn gewicht en eetgewoontes in balans krijgen. Dat is na het LIS-traject gelukt.

 

Daar heeft alles aan bijgedragen. Het bewust kiezen van eten, het plannen van maaltijden, een positiever en reëler zelfbeeld, fouten mogen maken, tevreden zijn met kleinere stappen.

 

Mijn uiteindelijke doel behalen is geen sprint meer, maar een marathon. Hier horen gezellige weekenden bij waardoor het wat langer duurt, maar zo houd ik het veel beter vol. Ik was vooraf bang dat ik non-stop met eten bezig zou zijn, maar de principes wennen snel.

 

Ik ben verrast door wat er allemaal naar boven kwam. Meerdere mentale en emotionele punten kwamen los doordat me een grote spiegel werd voorgehouden. Dat was onverwachts, maar gewenst. Hierdoor is de bewustwording en aanpassing van mijn zelfbeeld in gang gezet.

recensie lydia brouwer

Lydia Brouwer


> 6 kg lichter

> 7 cm buikomvang verloren

Recensie Edwin Karregat

Edwin Karregat

> 7 kg verloren

> Mentaal véél sterker

'Ik heb mijn eigen berg verslagen'

Ik wil geen dieet waar ik langdurig weinig mag eten en drinken. Of zelfs trek heb. En ik wil ook geen uren sporten terwijl ik moe en futloos ben. Gelukkig hoeft dat allemaal niet.

 

Ik heb van nature geen aanleg tot overgewicht, ik heb altijd gesport en voldoende energie. Jaren geleden liep ik nog een marathon binnen 4 uur. Dat verandert als ik minder beweeg en meer (uit) eet en drink. Plots heb ik overgewicht, minder energie en voel ik me mentaal slechter. En dat terwijl het zakelijk steeds drukker wordt. Ik probeer het nog op te pakken, maar het lukt me niet. Ik val steeds terug. Tot ik bij Jan terecht kom.

 

Bij de intake hebben we gelijk een klik, en Jan legt direct de vinger op de zere plek. Ik besluit om een 1 op 1 traject met hem aan te gaan, waar alles de revue passeert: voeding, mindset, stress, sociale en zakelijke activiteiten. Hij benadrukt dat ik zelf keuzes moet leren maken, vanuit autonomie.

 

De consulten werpen hun vruchten af: ik maak betere keuzes. Zowel privé als zakelijk. Ik voel me mentaal veel sterker, mijn gewicht daalt, ik eet verrassend lekkere gerechten en ik voel me fit en sterk. Dat merkt mijn persoonlijke en zakelijke omgeving ook: ‘Je ziet er veel fitter en rustiger uit.’  

 

Door de betere keuzes heb ik meer vrije tijd voor leuke dingen. Na een half jaar vraagt mijn zwager of we samen de Mont Blanc (4800 m.) gaan beklimmen. ‘Tuurlijk!’ zeg ik. Een halfjaar trainen en gezond eten later, eindigen 4 van de 8 deelnemers de top. Wij ook, waarbij ik de oudste van de groep ben. Het geeft een onbeschrijflijke kick om na al die inspanning dat doel te bereiken!

 

Jan is een warme persoonlijkheid, die toch streng voor zijn leerling kan, en moet, zijn. Ik heb veel van hem geleerd en ik ben hem enorm dankbaar dat hij mij liet inzien dat je véél meer kunt bereiken dan dat je zelf denkt. Zolang je maar bewust bent van je acties, en je bij jezelf blijft. Ik voel me beter dan ooit, en kijk niet meer tegen de spreekwoordelijke berg op. Dank je wel!

Ik ben gestart bij Jan Barn met als doel om wat kilo’s kwijt te raken en een voedingsschema op te bouwen waar ik op terug kan vallen, en waar ik mezelf aan kan houden. Met uiteraard wel af en toe een uitzondering, want het moet wel leuk blijven. Dat is gelukt! Ik ben in ruim 3 maanden bijna 7 kilo kwijt. Dat ging geleidelijk aan, en daarom kon ik het volhouden.

 

Ik was vooraf bang dat ik erg weinig calorieën mocht eten, en veel trek zou ervaren. Ik wilde ook nog genoeg energie overhouden om te werken. Maar, het tegendeel bleek waar. Toen ik de juiste balans in mijn voeding vond viel ik af, had ik véél energie en totaal geen trek. Ideaal. En juist ook omdat ik in het weekend een wijntje mag drinken is het goed vol te houden. 

 

Jan is oprecht geïnteresseerd in je doen en laten. Hij heeft me inzicht gegeven in mijn voeding, maar ook in mijn mindset. Alles passeert de revue. Het was het meer dan waard.

recensie michael sterk

Michael Sterk


> 7 kg verloren

> Een voedingspatroon waar ik op terug kan vallen

Ik wilde door het LIS programma 5 kg afvallen, en dat is gelukt! Op het dikste gedeelte van mijn buik ben ik 14 cm verloren. Helemaal super.

 

Ik heb met name met mijn voeding en stress stappen gemaakt. Vroeger at ik veel te weinig, nu eet ik heel gevarieerd, lekker, en datgene dat goed is voor mijn lichaam. Daardoor heb ik véél meer energie en kracht in mijn lijf. Ik merk ook dat zonder schuldgevoel een koekje kan eten. Vroeger had ik gedacht: ‘Oh, de eerste zit nu toch al in, dan maakt de volgende ook niet meer uit.’ Nu vind ik het na één koekje wel genoeg. Wát een rust…

 

Door de stresslessen kan ik mijn stress nu veel beter inschatten. Soms heb ik stress nodig om wat gedaan te krijgen, het moet niet alleen teveel worden. Zodra dat wél gebeurt, heb ik de tools om dat weer in balans te krijgen. 

recensie simone spaargaren
Simone Spaargaren


> 5 kg lichter

> 14 cm buikomvang verloren

recensie John Karregat

John Karregat

> 10 cm buikomvang kwijt

> 10,3 kg vet verloren

> + 5 kg spier

‘Ik ben een totaal ander mens: van de spiegel tot mijn gedachtes’

Ik kom bij Jan met één doel: vet verliezen en spiermassa opbouwen. Dat is gelukt. Ik ben 10 cm buikomvang verloren. Mijn vetpercentage is van 23,7 naar 13,4 gegaan. Ik ben 10,3 kg vet verloren en 5 kg spier aangekomen. Nu ik meer controle heb over hoe mijn lichaam reageert, merk ik dat ik véél meer zelfvertrouwen heb. Dat werkt door in mijn werk, hoe ik met situaties omga en ik merk dat ik veel vrolijker ben. Ik ben een totaal ander mens: van de spiegel tot mijn gedachtes.

 

Dat ging niet vanzelf. Met name het begin was lastig, omdat ik moest zoeken naar wat ik ‘mocht’ eten. Maar verrassend genoeg was dat véél meer dan gedacht. Jan legt geen beperkingen op in mijn voedingspatroon. Zo kan ik nog steeds snert, brood en chocola eten én mijn doel behalen. 

 

En eerlijk? Dat had ik nooit verwacht. Zeker omdat mijn voorgaande coaches dat soort voedingsmiddelen schrapten. En zoals Jan zou zeggen: ‘Houd je dat de rest van je leven vol?’ 

 

‘Nee.’

 

‘Dan gaan we het ook niet doen.’

 

Dit voedingspatroon kan ik makkelijk volhouden. Ik eet ondertussen op de automatische piloot, ik ervaar geen stress meer over voeding én ik heb een oplossingsgerichte mindset aangeleerd. En nog belangrijker: ik ben tevreden met hoe ik eruit zie (maar er is altijd ruimte voor verbetering, natuurlijk 😉).  

‘Ik kan het volhouden, zelfs na privé ongemakken blijf ik goed op koers en wordt elke volgende dag een betere dag!’

 

Ik kom bij Jan omdat ik wil afvallen, en mijn buikvet kwijt wil. Dat is gelukt! Er is ondertussen 9 kilo af, en ik ben 17 cm buikomvang verloren. 

 

Voor ik aan het traject begon dacht ik: ‘Ik word op een sla-komkommer-tomaat dieet gezet, zonder ooit nog een patatje te mogen.’ Man, wat zat ik ernaast. Jan heeft me geleerd dat ik alles mag eten, zolang ik het maar kan managen. Ik kan mezelf nu onder controle houden qua gewicht, en mijn zelfbeeld is positief veranderd.

 

Jan is niet streng, maar wel realistisch en hij zegt waar het op staat. Hij wist me ook goed te motiveren als me dat even niet lukte. De inzichten die ik uit zijn lessen haalde blijven me voor altijd bij.

recensie danny rikkers
Danny Rikkers


> 9 kg lichter

> 17 cm buikomvang verloren

‘Het is geen dieet, dus ik eet nooit met tegenzin’

 

Ik kom bij Jan omdat ik meer energie wil, en wat wil afvallen. En dat is gelukt! Ik heb met name ‘s avonds véél meer energie en ik ben al 6 kg kwijt. 

 

Voor ik naar Jan kwam ging ik er vanuit dat ik een streng dieet zou krijgen, maar dat is totaal niet het geval. Ik mag alles eten wat ik wil. Ik dacht ook dat ik niet verkeerd at, maar toch waren er veel verbeterpunten. Ik schrok met name van de onbewuste calorieën die ik binnen kreeg. 

 

Ik heb in totaal één week apart gekookt van mijn gezin, maar dat was al snel over. Toen ze zagen hoe lekker het was wat ik at, wilden ze snel aanschuiven. En omdat ik nog pasta en aardappelen mag eten houd ik het ook makkelijk vol.   

recensie ingrid smit
Ingrid Smit


> 6 kg lichter

> 6 cm buikomvang kwijt


'Ik snoep niet meer'

'Nu geeft het toch niet meer voor vandaag'

 

Ik wil nu gewoon echt gewicht kwijt raken, want ik zit niet meer lekker in mijn vel. Na talloze diëten eindig ik zwaarder dan hoe ik begon, en dat moet over. De kilo’s moeten eraf, en eraf blijven. Dat is gelukt. 

 

Ik wist al een hoop over voeding, maar Jan heeft me nog bewuster gemaakt over hoe het werkt, en de rol van je psyche. Ik vond de weekenden moeilijk, dan wil ik meer genieten. Voorheen dacht ik vaak: ‘Ik heb iets lekkers genomen, nu geeft het toch niet meer voor vandaag’, maar nu houd ik er gewoon rekening mee en is er niets aan de hand. Ik ervaar veel minder stress van voeding en denk dit zeker zelf voort te kunnen zetten. 

 

Het had alleen wat sneller mogen gaan, maar ook dat heb ik een plek kunnen geven. Als ik zo doorga behaal ik mijn einddoel vanzelf, zonder zwaar dieet en met zo min mogelijk moeite. 

Recensie Jeanet Schilder
Jeanet Schilder


> 6 kg lichter

> 8 cm buikomvang verloren

‘Ik straal weer’

 

Ik dacht dat ik voor voeding kwam, maar na 5 minuten ging het meteen over de echte oorzaak: stress. En ik zat niet lekker in mijn vel. 

 

Dat betekende voor mij dat ik dingen moest vertellen die ik nooit durfde te zeggen. Dat vond ik zeer spannend, maar wat was het het waard. Héérlijk dat ik in vertrouwen mijn ei kwijt kon. Er is geen goed of fout, en Jan oordeelt niet. Hij heeft me geholpen met grenzen aangeven, met ‘nee’ leren zeggen zonder schuldgevoel en met voor mezelf opkomen. 

 

Het is grappig hoeveel invloed dat heeft op mijn leven. Ik kan nu weer volop genieten van chocomel, moppies en chips. Ik ben over de drempel van de sportschool gestapt, en ik zit gewoon lekker in mijn vel. Ik straal weer, en dat was ik kwijt.

recensie nathalie sickmann
Nathalie Sickmann


> Lacht en straalt de hele dag

recensie christa bond

Christa Bond

> 10 kg lichter

> 10 cm buikomvang verloren

‘Het roer moest om’

Na verschillende afslankpogingen start ik het traject sceptisch. Straks wéér een programma waar ik 6 keer per week moet sporten en een streng dieet moet volgen. Maar dat is niet nodig om flink af te vallen. Jan heeft me alles over voeding geleerd wat ik moet weten. Ook hoe ik af en toe wat lekkers (zoals een koekje) in een gezond voedingspatroon kan stoppen. En juist dat gaf me rust. Ik dacht meteen: ‘Hè, hè, dit kan ik volhouden.’ 

 

We zijn ook ingegaan op het stuk mindset. Eén van de dingen die me bijgebleven is, is: vind ik het de moeite waard om dit nu te eten? Zo ben ik heel anders tegen voeding aan gaan kijken, en kan ik sneller iets laten staan (of ik eet het zonder schuldgevoel op). 

 

Dat zie ik ook terug in mijn resultaat. Ik ben ondertussen meer dan 10 kilo kwijt, en ik ben meer dan 10 cm buikomvang verloren. Ben ik er al? Nee. Maar ik weet wat ik moet doen om zo door te gaan. 

‘Als je dit niet kunt volhouden, ligt het aan jezelf’

 

Ik heb verschillende diëten en shakes geprobeerd, maar ik hield niks op de lange termijn vol. Jan’s kijk op voeding wel. Het is géén voedingspatroon vol met sla, rauwkost en andere dingen waar ik niet van houd. Nee, gewoon met een broodje kaas, een bord aardappelen en af en toe een glas bier 😉. En het werkt! Ik ben meer dan 10 kilo kwijt, mijn bolle kop is weg en ik heb er alle vertrouwen in dat ik niet meer terugval naar mijn oude gewicht. Als je dit niet kunt volhouden, ligt het aan jezelf.

 

Mijn volledige denkwijze is volledig veranderd. Ik zit niet op een (streng) dieet, maar ik heb mijn oude voedingspatroon verbeterd naar een 2.0 uitvoering. En daar wil ik Jan erg voor bedanken.  

recensie dennis drum
Dennis Sier (Drum)


> 10 kg lichter

> Geen terugval

‘Ondanks mijn trage schildklier toch super tevreden’

 

Ik zocht contact met Jan omdat ik mijn laatste zwangerschapskilo’s eraf wilde hebben. Dat is uiteindelijk gelukt, maar het ging bij mij erg moeizaam door mijn schildklier. Omdat ik (te) langzaam afviel, verloor ik tijdens het traject wat motivatie. Na dat bespreekbaar te maken bij Jan heeft hij het plan aangepast, en lukte het wel.

 

Nu heb ik een mindset gecreëerd waardoor ik mijn voedingspatroon wél volhoud. Ik heb geaccepteerd dat het iets trager gaat: uiteindelijk kom ik er wel. De lessen hebben mij daar enorm bij geholpen. Met name om rust te krijgen over mijn gewicht.

recensie nicole schilder
Nicole Schilder


> Zwangerschapskilo's eraf

> Rust van weegschaal

recensie jenny molenaar
Jenny Molenaar
(-2 kg | -10cm)

Ik deed mee aan het traject om af te vallen. Dat is gelukt! Ook al ben ik ‘maar’ 2 kilo verloren, is er toch 10 cm buikomvang van af. Dat had ik niet verwacht.

 

Wat ik wel dacht is dat ik niet zoveel mocht eten. Het tegendeel is waar: ik heb af en toe een taartje en wat lekkers gegeten, en heb toch de doelstelling behaald. Dat heeft me veel rust over voeding gegeven.

recensie hanna-marie molenaar
Hanna-Marie Molenaar
(-5 kg)

Ik deed met het LIS programma mee om 5 kilo af te vallen. En dat is gelukt! Ik heb geleerd om veel bewuster om te gaan met voeding, zoals het belang van eiwit. Maar ook dat je zonder streng dieet kunt afvallen.

 

Ik accepteer mijn gewichtsschommelingen nu veel meer, en ik weet hoe ik mijn calorieën hierop aan kan passen.

recensie claudia smit
Claudia Kwakman

Ik wilde door het LIS programma een paar kilo afvallen, gezonder gaan eten en geen vreetbuien meer krijgen. Dat is bijna gelukt. Door een blessure tijdens het programma kreeg ik een terugval, maar ondertussen gaat het weer helemaal goed. 

 

Mijn grootste verbazing? Dat ik hele lekkere gerechten mocht eten, en toch afviel. 

recensie mandy de boer
Mandy de Boer
(-3 kg | -4 cm)
Ik ben naar Jan gegaan omdat ik van de stress en strijd met voeding af wil. Dat is zéker gelukt! Ik heb nu geen schuldgevoel meer na een gezellig weekend, en ik heb mijn gewicht onder controle.

‘Voeding is makkelijker dan gedacht’

 

Ik kom bij Jan omdat ik grip op mijn dieet wil, en wil aankomen. Dat is gelukt. 

 

Vooraf dacht ik dat voeding een moeilijk geheel is, maar Jan probeert het zo simpel en duidelijk mogelijk te houden. ‘Met alleen al de basis heb je 95% te pakken’, zei hij vaak. Dat gaf veel structuur en rust. 

 

Hij gaat ook dieper in op de psyche, als je dat wil. Hij geeft je dan handvatten waar je wat aan hebt. Uiteindelijk moet je het zelf doen, maar het heeft me veel geholpen.

recensie daniel hoogstraat
Daniël Hoogstraat


> Meer grip op voeding

> + 3,5 kg

'Jan kwam precies op het juiste moment'


Na meerdere mislukte afvalpogingen kwam Jan op het juiste moment met zijn nieuwe programma. Precies de hulp die ik nodig heb: geen voorgekauwd menu, maar leren wat belangrijk voor je is en daar zelf mee aan de slag gaan. En als het nodig is, is Jan er met goede tips. Zonder heel veel moeite val ik af en voel ik me elke week beter. Ik ben er nog niet, maar ik ben ervan overtuigd dat ik mijn einddoel zal halen!
recensie sylvia vlak
Sylvia Vlak


> 12+ kg kwijt

Ik wilde een aantal kilo afvallen door de juiste voeding, en een manier leren waarmee ik altijd uit de voeten kom. En dat is gelukt. Ik ben 6 kg lichter, en 8 cm buikomvang verloren.

 

Sommige aspecten van het traject spraken me minder aan, maar door je enthousiasme en kunde was het tóch leuk om te volgen. Het mooiste: ik krijg van mijn gezin te horen dat ik écht slanker ben geworden. Daar gaat het om. En ik dit makkelijk volhouden.

recensie peter mol
Peter Mol


> 6 kg lichter

> 8 cm verloren

recensie lidia eeltink

Lidia Eeltink

Na 20 jaar eindelijk mijn darmen onder controle

‘Jan heeft een fijne aanpak waardoor je je op je gemak voelt’

Na ruim 20 jaar darmklachten weet ik éindelijk welke voeding bij mij darmklachten veroorzaakt. Door het veranderen van mijn voedingspatroon voel ik me véél energieker, heb ik minimale pijn, zijn mijn darmen rustiger en voel ik me (bijna) niet meer opgeblazen. Ik geniet weer van eten.

 

Het begin van het traject vond ik het lastigst. Ik had het gevoel dat ik constant met eten bezig was, dat het me controleerde. Omdat ik handiger werd in het herkennen van problematisch voedsel, de manier van bereiden, mijn maaltijden voorbereiden en merkte dat het werkt, nam dat gevoel snel af. Nu kost het me vrijwel geen moeite meer. 

 

Jan pakt niet alleen je voeding aan, maar focust ook op de psyche. Hij heeft een bepaalde aanpak waardoor je je op je gemak voelt. Heel prettig, ik heb hier waardevolle inzichten uit gehaald.

'Een vitaliteitscoach in hart en nieren'


Drie maanden geleden gestart met een traject bij Jan! Een vitaliteitscoach in hart en nieren. Hij weet zijn kennis, ervaring en enthousiasme zo goed over te brengen dat het mij onwijs gestimuleerd heeft om mijn uiteindelijke doelen te behalen, en nog belangrijker: op een natuurlijke wijze de knop om te zetten in mijn hoofd. Bij vragen en bij het ervaren van lichamelijke problemen was Jan heel goed te bereiken en echt doelgericht om uit te zoeken wat de reden was en vooral hoe dit opgelost kon worden.

Omdat ik veel lichamelijke ongemakken/ blessures had, was het sporten lastig. Eigenlijk d.m.v. gezond eten, vaste tijden eten, de verdere adviezen en recepten app van Jan ben ik in gewicht van 73 naar 66,6 kilo gegaan. Dat is voor mij niet eens het belangrijkste. Het belangrijkste is dat ik zoveel energieker en lekkerder in mijn vel zit. Mijn levensstijl is zo ten positieve veranderd, mijn weerstand is zoveel groter en en mijn bloedwaarden zijn erg mooi!! Ook heel belangrijk.

Ik heb inmiddels alle tools en handvatten in mijn bereik om dit nu zelf goed voort te zetten. Hier heb ik alle vertrouwen in want de knop is echt om. Bedankt Jan!! Ik kan het eenieder aanraden.
recensie miriam
Miriam Wimmers


> 6,4 kg lichter

> Véél energieker

‘Ik wilde in korte tijd veel afvallen, maar heb onderweg gemerkt dat dat niet zo werkt’


Ik ga naar Jan omdat ik wil afvallen en omvang wil verliezen. Dat is gelukt! Maar het liep anders dan gedacht. Ik wilde in korte tijd veel afvallen, maar onderweg merkte ik dat dat niet zo werkt. Nu ben ik op het punt dat het getal op de weegschaal een losse waarde is. Je zelfbeeld staat hier los van. Uiteindelijk gaat het om één ding: tevreden zijn met hoe je eruit ziet.


Voor mij was het lastig dat ik zóveel mocht eten. Ik dacht eerder het tegenovergestelde: een zwaar dieet. Dit voedingspatroon kan ik voor altijd volhouden. 


Jan, je bent de beste coach die iemand zich kan wensen. Je straalt rust uit, je geeft me vertrouwen, ik mag mezelf zijn en je veroordeelt niet. Je hebt me zéker geholpen met mijn zelfbeeld en met mijn mindset. Je bent een topper. Zeker aan te raden!

recensie nancy smit

Nancy Smit


> 7 cm buikomvang verloren

> 2 kg lichter

Liever anoniem, niet minder gemeend 😉

These slides will be slide-able on the live version of your page!
‘Ik weet nu waar mijn stress vandaan komt’
Ik kwam bij Jan met stressklachten die zich uitten in fysieke mankementen, zoals pijn en vermoeidheid. We zijn aan de slag gegaan om de oorzaak te ontdekken, en die op te lossen. Dat is gelukt. Mijn grootste winst? Ik doe niets meer zonder intrinsieke motivatie. De klachten werden gelijk minder.
Louis

'Ik kijk niet meer naar de cijfertjes op de weegschaal'

Ik wilde afvallen en buikomvang verliezen. Is dat gelukt? Deels. Omdat ik spieren ben aangekomen is mijn gewicht stabiel gebleven, maar ik ben wel omvang verloren. Daardoor kijk ik nu niet meer naar het cijfertje op de weegschaal, maar naar hoe mijn lichaam verandert. En belangrijker nog: ik ben sterker en energieker geworden. 

 

En dat terwijl ik alles mocht eten.

Cathy