Stephen Hawking, wat kunnen we van hem leren?
14 maart 2018 
1 min. leestijd

Stephen Hawking, wat kunnen we van hem leren?

Vanmorgen werd het treurige bericht de wereld ingezonden dat Stephen Hawking is overleden. Op 76-jarige leeftijd heeft deze ‘eigentijdse Einstein’ ons verlaten. Wat kunnen we van deze man leren? 

Gezondheid versus vitaliteit


Over de grandioze staat van dienst van Hawking wil ik het hier niet gaan hebben. Wat mij bijzonder intrigeert is dat deze man een heel mooi voorbeeld is van vitaliteit.

Daar waar eerder door mij gesteld is dat gezondheid geen vereiste is voor vitaliteit, is Hawking een toonbeeld hiervan. Ondanks z’n ziekte heeft hij alles op alles gezet om het maximale uit z’n leven te halen – dát is vitaliteit. In het dagelijks leven kom ik zoveel mensen tegen die lijden aan zombiïtis (wel gezond maar totaal niet levendig), iets wat ik zonde vind. Waarom zou je niet voor het maximale gaan? En ja, dit is subjectief. Vitaliteit houdt absoluut niet in dat je de beste moet zijn op jouw vakgebied, of beter dan iemand anders, maar wel dat je binnen jouw persoonlijke kaders het maximale eruit weet te halen. Of in ieder geval tracht dat te doen. En wie weet schuilt er in jou op een bepaald gebied ook wel een Hawking ;).

Enkele quotes van Hawking:

“Vergeet niet naar de sterren te kijken in plaats van naar je voeten”.

“Hoe moeilijk iets ook lijkt, er is altijd wel iets dat je kunt doen en waarin je succes hebt. Het gaat erom dat je niet opgeeft”.

Stephen Hawking als vitaliteitsvoorbeeld

Voor iemand die baanbrekend is geweest bij de ontrafeling van het heelal, is dit wel een bijzondere uitspraak ;).

Leef als Hawking, haal meer uit het leven


Wat kun je mijns inziens dus (op het gebied van vitaliteit) leren van Hawking: “Het maakt niet uit in welke situatie je zit, probeer altijd alles uit het leven te halen“.


Vind je dit artikel interessant en denk je dat meer mensen hier wat aan zouden kunnen hebben? Deel dit bericht dan via één van de deelknoppen. Dit wordt zeer gewaardeerd! Wanneer je iets aan dit artikel hebt gehad en/of als je nog vragen hebt omtrent dit onderwerp, lees ik dat graag in de reacties hieronder of in m’n community.

Over de schrijver
Het is mijn missie om jou van onderbouwde informatie te voorzien die je helpt om je doel te behalen. Dit allemaal binnen het gebied van vitaliteit, gezondheid en afvallen. Daarnaast heb ik een passie voor marketing, vind ik persoonlijke ontwikkeling belangrijk en ik hou van fitness.
Mariska
Door

Mariska

op 05 Apr 2018

Inderdaad een inspirerend voorbeeld!

Jan
Door

Jan

op 22 Aug 2018

:)

Reactie plaatsen