Omega 6 vetzuren zijn een groep van de meervoudig onverzadigde vetzuren (deze vetzuren bevatten meerdere dubbele atomische bindingen). Onder deze groep vallen linolzuur (LA), Gamma-linoleenzuur (GLA), Dihomo-gammalinoleenzuur (DGLA) en Arachidonzuur (AA). Linolzuur is hierbij de voornaamste, en deze dienen wij via onze voeding binnen te krijgen. De overige hierboven benoemde vetzuren kunnen door ons lichaam verder vanuit het linolzuur worden gemaakt. Ook deze vorm van omega biedt vele voordelen voor onze gezondheid in de vorm van verlaagt (het slechte LDL-) cholesterol, risico op hart- en vaatziekten, overgewicht en auto-immuunziekten.Omega 6 is relatief makkelijk om via voeding binnen te krijgen. Het benodigde linolzuur komt veel voor in plantaardige oliën (zoals zonnebloem- en maïsolie), eieren, gevogelte, vis en zaden en noten. Tevens kan het gevonden worden in (orgaan)vlees en bak- en braadvetten. Deze dienen zeer zeker in een gezond en gevarieerd voedingspatroon geconsumeerd te worden.