Blog
Over JB
Afslank coaching
Recensies
Plan gratis intake 📅
Blog
Over JB
Afslank coaching
Recensies
Plan gratis intake 📅
In dit artikel
Inhoudsopgave
Artikelen in deze categorie
Cytokines
Omgevingsfactoren
Gezondheidsraad
Voedingscentrum
Mitochondriën
Visceraal vet
Slaapschuld
Homeostase
[...]
Home
Afvallen - Vitaliteit - Gezondheid Databank
Terminologie
Omega 9
Omega 9
31 mei 2019
Terminologie
Delen
Delen
Delen
Delen
Omega 9 is net als omega 3 en omega 6 een onverzadigd vetzuur. Echter hebben de omega 3 en 6 meer gemeen, en bestaan er verschillen met de omega 9 vetzuren. Het eerste verschil is dat omega 9 vetzuren enkelvoudig zijn, in tegenstelling tot omega 3 en omega 6 welke meervoudig zijn. Dit wil zeggen dat deze omega 9 vetzuren één enkele atomische binding bevatten. Tevens is omega 9 geen essentieel vetzuur (in tegenstelling tot omega 3 en 6). Dit wil zeggen dat ons lichaam deze zelf aan kan maken, en het niet benodigd is om deze uit de voeding te halen. Wel kan het vetzuur door voeding (extra) worden aangevuld.Omega 9 wordt vanuit oliezuur (oleïne) door ons lichaam gemaakt. Dit oliezuur kun je ook terugvinden in voeding. Onder andere avocado’s, olijf- en rijstolie, en noten zijn een goede bron van oliezuur.Ook omega 9 draagt veel positieve gezondheidsvoordelen (in combinatie met omega 3 en 6). Het werkt cholesterolverlagend, waardoor het risico hart- en vaatziekten en overgewicht kunnen worden beperkt.
Reactie plaatsen
cript>src="https://cdn.widgetwhats.com/script.min.js">
Edit article
Dashboard
Settings
Website Design
Article cached on Sat. 23 Nov 03:20
Renew cache